U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

0299-403963

06-22182797

Deliana geslaagd voor haar A1-motorrijbewijs

Célina is geslaagd voor haar A1-motorrijbewijs


Alexander geslaagd voor zijn autorijbewijs.

Motorrijden staat voor veel mensen symbool voor vrijheid en sensatie. Ook jij kunt je motorrijbewijs halen!

Welk rijbewijs je kunt halen is afhankelijk van je leeftijd. Voor je eerste motorrijbewijs moet je 3 examens doen: Voertuigbeheersing (AVB), Verkeersdeelneming (AVD) en theorie.

 

Vanaf 17 jaar kun je examen doen voor je motortheorie, dit certificaat blijft 1½ jaar geldig.

Zonder autorijbewijs heb je dit certificaat altijd nodig om motorrijlessen te volgen. Heb je je autorijbewijs al, dan kun je er voor kiezen te wachten met je theorie-examen tot je toe bent aan het examen Verkeersdeelneming.

 

17-19 jaar→ A1-rijbewijs:

Met 17 jaar kun je beginnen met motorrijles op een motor van de lichte categorie, maximaal vermogen 11kW. Wij hebben hiervoor een KTM Duke 125 met ABS. Vanaf je 18e verjaardag kun je hiervoor de benodigde examens doen.  Na 2 jaar kun je dan, na een examen Verkeersdeelneming, overstappen op de iets zwaardere motor, maximaal vermogen 35kW.

 

 

 19-20 jaar →A2-rijbewijs:

Ben je al in het bezit van een A1-rijbewijs, dan mag je op je 19e beginnen met rijlessen op de middelzware motor. Wij hebben hiervoor een Honda CB500 met ABS. Je hoeft dan alleen nog een examen Verkeersdeelneming af te leggen.

Heb je nog geen motorrijbewijs, dan mag je op je 20e motorrijlessen nemen op deze motor. Je moet dan het theorie-examen, het examen Voertuigbeheersing en het examen Verkeersdeelneming afleggen.

Na 2 jaar kun je dan, na een examen Verkeersdeelneming, overstappen op de zwaarste categorie motor.

 

22-24 jaar→ A-rijbewijs:

Ben je al in het bezit van een A2-rijbewijs, dan mag je op je 22ste beginnen met rijlessen op de zwaarste motor. Wij hebben hiervoor ook een Honda CB500. Je hoeft dan alleen een examen Verkeersdeelneming af te leggen.

Heb je nog geen motorrijbewijs, dan mag je met 24 jaar beginnen met lessen op de zwaarste categorie motor voor het rijbewijs voor onbeperkt vermogen. Je moet dan wel het theorie-examen, het examen Voertuigbeheersing en het examen Verkeersdeelneming afleggen.

 


 Voor de motorrijlessen kunnen wij je een helm, motorjas, motorbroek en handschoenen lenen. Zelf dien je te zorgen voor stevige schoenen. Natuurlijk mag je ook zelf motorkleding meenemen, als je dat al hebt. Aan het eind van de maand ontvang je een factuur voor de lessen die je hebt afgenomen.

  

 

Inhoud